Lisette en Niels
Lisette en Niels Foto: Privébezit

Lisette den Edel: “Niels is een tikkeltje brutaal, maar dat maakt hem ook leergierig”

Fun Grondwerk

Hoewel Lisette den Edel en haar driejarige Fjordenruin Niels pas een aantal maanden een combinatie vormen, hebben ze al een sterke band opgebouwd. De combinatie is bezig met het leggen van een fijne basis, zodat ze in de toekomst hopelijk een carrière in de dressuursport tegemoet kunnen gaan; dat is namelijk waar Lisette van droomt.

Zonder intentie

Nadat Lisette’s vorige Fjord, die ze meer dan veertien jaar heeft gehad, vorig jaar juli plotseling overleed, kwam ze op internet een advertentie van een hengstenhouderij tegen. “Ik besloot gewoon eens langs te gaan, zonder de intentie om meteen een paard te kopen. Nog geen week later ben ik weer langs geweest en kwam ik tot de conclusie dat ik een van de jonge hengsten, Niels, toch wel erg leuk vond qua karakter en beweging. Ik was stiekem dus toch best snel verkocht”, lacht ze. 


Foto: Privébezit

“Hij heeft best een karaktertje”

“In eerste instantie wilde ik graag een nakomeling van een bekende hengst. Van de hengst Niels, waar ik mijn Niels naar vernoemd heb, had ik nog nooit gehoord. Helaas is deze hengst jong verongelukt, waardoor hij maar weinig nakomeling heeft. Dat maakt mijn Niels dus toch wel bijzonder.”

“Niels heeft best een karaktertje. Hij staat in een grote groep paarden, maar laat zich met zijn drie jaar niet zo snel opzij zetten. Gelukkig is hij ontzettend lief naar mens en dier en houdt hij enorm van aandacht. We zijn nu voornamelijk bezig met grondwerk, zodat we alvast een fijne basis kunnen leggen voor het zadelmak maken straks.”


Foto: Privébezit

“Onwijs benieuwd”

Lisette hoopt namelijk de dressuursport in te gaan. “Met mijn vorige Fjord heb ik hele leuke ervaringen opgedaan in de sport, dus dat hoop ik uiteindelijk te kunnen voortzetten met Niels. Hij is pas drie, dus ik heb geen haast, maar tot nu toe kijkt hij niet vreemd op van nieuwe dingen. Hij heeft een pittig karakter en is een tikkeltje brutaal, maar dat maakt hem ook werkwillig, leergierig en slim. Ik ben onwijs benieuwd hoe hij het gaat doen onder het zadel!”, vertelt ze enthousiast.


Foto: Privébezit

Sterke band

Hoewel ze pas een aantal maanden een combinatie vormen, hebben ze toch al een sterke band kunnen opbouwen. “Helaas heb ik Niels in de afgelopen tijd al een aantal keer moeten verhuizen. Hoe vervelend dat ook is voor een jong paard dat pas net bij jou is, heeft het ons wel dichter bij elkaar gebracht. Niels lijkt op zijn jonge leeftijd al erg veerkrachtig te zijn en voelt zich enorm thuis op de stal waar hij nu staat, dus ik hoop dat hij hier oud mag worden en we een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding