Vasco
Vasco Foto: Privébezit

Brenda van de Zijden: “Verstand op nul en genieten!”

Fun Recreatie Verzorging

Hoe leuk paardrijden ook is, de omgang met een paard kan van net zo veel, of zelfs meer, waarde zijn. Zo houdt Brenda van de Zijden ervan om ‘gewoon lekker bezig te zijn’ met haar elfjarige Tinkerruin Vasco, die ze al zo’n tien jaar in haar bezit heeft.

Wikken en wegen

“Vasco was voorheen van de man van mijn nichtje”, steekt Brenda van wal. “Hij heeft Vasco als veulen gekocht, maar kwam uiteindelijk toch in de knoop met zijn tijd. Zo overtuigde mijn man Erik mij ervan om eens te kijken of Vasco iets voor mij was. Het was destijds nog een ontzettend klein hummeltje, maar na een paar dagen wikken en wegen besloten we hem te kopen.”


Foto: Privébezit

Rijden geen prioriteit

Zo ging de combinatie aan de slag. “Ik heb Vasco wel laten beleren, maar rijden heeft voor mij nooit prioriteit gehad. Ik ben meer van het tuttelen”, lacht ze. “Wel heb ik sinds anderhalf jaar een bijrijdster die Vasco af en toe in de bak of buiten rijdt. Aangezien ik vanwege lichamelijke problemen niet alle zorg van Vasco op mij kan nemen, is het fijn om een aantal dagen in de week wat hulp te krijgen. Lizzy staat altijd klaar om bij te springen als het nodig is.”


Foto: Privébezit

Genieten 

Desondanks geniet Brenda enorm van haar tijd met Vasco. “Ik vind het heerlijk om hem te poetsen en bij hem te zijn. Hij is het type paard waar je gewoon lekker tegenaan kunt hangen. Daardoor voelt mijn tijd bij Vasco echt als therapie. Verstand op nul en genieten; mijn dag kan niet meer stuk als ik bij hem ben geweest”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding